Broccoli-couscous met gepocheerde zalm en citroensaus

Aantal personen:  2

Ingrediënten:

  • 2 broccoli’s
  • 2 eetlepels peterselie
  • Snuifje koriander
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 blokjes vetarme visbouillon
  • 1 l water
  • 250 g zalmfilet
  • Viskruiden
  • 20 ml vloeibare margarine
  • 20 g bloem
  • 200 ml visbouillon (waarin vis werd gepocheerd)
  • Citroensap
  • Dille

Bereidingswijze:

  • Snijd de broccoli in roosjes en mix ze tot fijne kruimels
  • Meng de broccolikruimels met peterselie, koriander, citroensap en olijfolie
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Maak een vetarm visbouillonblokje fijn in 1 l water
  • Verwarm het water tot net onder het kookpunt
  • Breng de zalm in het water en pocheer in ongeveer 10 minuten
  • Laat de zalm uitlekken op keukenpapier
  • Breng de vis op smaak met viskruiden en peper
  • Bewaar de bouillon voor de saus
  • Smelt de margarine in een kookpot op een matig vuur
  • Doe de bloem bij de gesmolten margarine en roer met een klopper
  • Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’ tot je een heerlijke biscuitgeur ruikt
  • Voeg 100 ml visbouillon toe aan de roux en roer tot een smeuïg sausje
  • Breng extra op smaak met wat peper, citroensap en dille