Boekweitpasta met preisaus en witte vis

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 200 g boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 3 preistengels, in ringen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • olijfolie
  • 250 ml sojaroom
  • 1 handvol hazelnoten, gehakt
  • 400 g witte vis, in dobbelsteentjes
  • 2 el bieslook, fijngesnipperd
  • zout en peper
  • peterselie

Bereidingswijze:

  • Meng het meel met de eieren en kneed krachtig tot een gladde deegbal. Laat het deeg 30 min rusten in de koelkast
  • Fruit de preiringen met de ui en de knoflook in de olijfolie. Voeg de room, de hazelnoten, de blokjes vis en de bieslook toe en laat 30 min sudderen op een zacht vuur. Kruid met zout en peper.

Strooi wat meel op het werkblad, verdeel het deeg in tweeën en rol elk deel uit tot een dunne plak. Snij het deeg nu in een dunne linten met een mes, of met een pastamachine. Kook de pasta in 4 min al dente in gezouten water. Laat uitlekken, schep de pasta op de borden en schep er de preisaus over. Versier met plukjes peterselie.