Aantal personen: 2
Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- ½ groentebouillon
- 100 g pistachenoten
- 25 g speltbloem
- 1 ei
- 300 g zalmfilet
- 1 el olijfolie
Bereidingswijze:
- Snij de bloemkool in kleine roosjes. Breng een pan water aan de kook, voeg de groentebouillon toe en kook de bloemkoolroosjes in 20 min gaar.
- Hak ondertussen de pistachenoten grof en doe in een diep bord. Meng de bloem in een diep bord met wat peper en klop in een ander bord het ei los met een vork.
- Verdeel de zalm in 2 stukken. Haal deze achtereenvolgens door de bloem, het ei en de pistachenoten. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de gepaneerde zal op middelhoog vuur in 8 min rosé. Keer halverwege.
- Giet de bloemkool af en pureer met de pureestamper. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de puree en zalm over 2 borden. Lekker met een salade van bietjes, appel, appelazijn en rode ui.