Er bestaan tientallen recepten voor, want je kan ze maken met verschillende soorten granen, noten en zaden. Deze smaakbommetjes zijn een perfect zoet tussendoortje waarmee je je lichaam echt voedt. Je kan ze bewaren in de koelkast of in de diepvries.
Ingrediënten:
- 100 g pecannoten (of andere noten naar wens)
- 80 g dadels zonder pit
- 1 eetlepel honing of ahornsiroop
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel havermout
- optioneel: 1 koffielepel cacaopoeder en/of ½ koffielepel vanille-extract
- 20 g kokosrasp
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 eetlepel geraspte chocolade (70%)
- snuifje zout
Bereidingswijze:
- Maal de noten fijn met een kleine hakker.
- Voeg de dadels, de honing, de kokosolie, de havervlokken en een snuifje zout toe en meng tot je een dikke massa bekomt.
- Laat het mengsel 15 minuten opstijven in de koelkast.
- Rol het deeg tot kleine balletjes en rol deze doorheen de kokosrasp, de sesamzaadjes of de chocolade.