Aubergineschotel

Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • 2 grote aubergines
  • Kokosolie of olijfolie
  • Snufje zeezout en zwarte peper
  • 500 ml tomatensaus uit pot
  • 3 el geraspte geitenkaas
  • Klein handje basilicumblaadjes, gesneden
  • 4 tl verse oregano, gesneden
  • 2 eieren

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 240°C.
  • Snij de aubergines in de lengte in dunne plakken. Bestrijk de plakken met gesmolten kokosolie of olijfolie en strooi er een beetje zout en peper over.
  • Gril ze 15 minuten in de oven.
  • Verlaag hierna de oventemperatuur naar 180°C.
  • Als ze mooi gegrild zijn, leg je een derde of een kwart van de aubergineplakken op de bodem van de ovenschaal.
  • Schep er een aantal lepels tomatensaus over, daarna een theelepel geraspte geitenkaas en vervolgens een aantal basilicumblaadjes en wat oregano. Herhaal dit totdat je geen aubergine meer overhebt.
  • Klop de eieren los en giet ze over de aubergineschotel.
  • Zet de schotel 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Garneer met kleine basilicumblaadjes.