Aantal personen: 2
Ingrediënten:
- 2 grote aubergines
- Kokosolie of olijfolie
- Snufje zeezout en zwarte peper
- 500 ml tomatensaus uit pot
- 3 el geraspte geitenkaas
- Klein handje basilicumblaadjes, gesneden
- 4 tl verse oregano, gesneden
- 2 eieren
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 240°C.
- Snij de aubergines in de lengte in dunne plakken. Bestrijk de plakken met gesmolten kokosolie of olijfolie en strooi er een beetje zout en peper over.
- Gril ze 15 minuten in de oven.
- Verlaag hierna de oventemperatuur naar 180°C.
- Als ze mooi gegrild zijn, leg je een derde of een kwart van de aubergineplakken op de bodem van de ovenschaal.
- Schep er een aantal lepels tomatensaus over, daarna een theelepel geraspte geitenkaas en vervolgens een aantal basilicumblaadjes en wat oregano. Herhaal dit totdat je geen aubergine meer overhebt.
- Klop de eieren los en giet ze over de aubergineschotel.
- Zet de schotel 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Garneer met kleine basilicumblaadjes.