Appel- en rodebietchips met spicy notenmix

Ingrediënten:

  • 2 appels
  • kaneel
  • 100 g paranoten
  • 200 g amandelen
  • 100 g cashewnoten
  • 4 tl tamari
  • 2 tl tijm
  • 2 tl chilivlokken
  • ½ tl kardemom
  • peper en zout
  • 2 limoenblaadjes
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl olijfolie extra vergine
  • 2 rode bieten

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de appels in fijne ringen en bak ze 20 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Strooi er wat kaneel over.
  • Mix de noten met de kruiden en olie en leg ze op bakpapier in de oven. Bak 30 minuten en roer om de 10 minuten even om.
  • Snij de rode biet in dunne schijfjes met een mandoline. Leg op bakpapier en besprenkel met wat olijfolie. Bak 20 minuten in de oven tot ze knapperig zijn.