Diëtist Torsten komt groepspraktijk diëtist Tom versterken

Vanaf september 2021 komt Torsten de groepspraktijk versterken. Torsten liep stage bij diëtist Tom in november 2020 en maakte indruk met zijn kennis over sportvoeding. Torsten is heel punctueel en blinkt uit in de opmaak van voedingsschema’s voor trainingen en wedstrijden. Daarnaast is heel gedreven en en heeft hij eenzelfde visie rond gezonde voeding en levensstijl en hoe je sporters moet begeleiden.

Torsten stelt zichzelf graag voor:

Mijn naam is Torsten Demeyere, begin februari studeerde ik officieel af als bachelor Voedings- en Dieetkunde aan de Odisee hogeschool te Gent. Aan het einde van mij opleiding liep ik reeds stage bij diëtist Tom en binnenkort begeleid ik jou als sporter graag verder richting jouw sportieve doelstellingen.

Mijn interesse voor voeding is deels voortgekomen uit mijn passie, namelijk wielrennen. Bij de overgang naar de beloften-categorie kende ik zelf problemen om op gewicht te blijven en kon ik eveneens geen rechte lijn trekken in mijn prestaties. Dit was louter uit onwetendheid en het fout afstemmen van mijn voeding op de geplande activiteiten of trainingen. Door de theoretische kennis te koppelen aan mijn praktische ervaring als competitiewielrenner kan ik goed inschatten wat er als sporter nodig is op vlak van voeding. 

Omdat ik kwalitatief advies wil aanbieden als (sport)diëtist volg ik ook nog een 2-jarig postgraduaat ‘Sports Nutrition’ bij het Internationaal Olympisch Comittee. Recent ben ik ook gestart aan de opleiding ‘initiator wielrennen’ zodat ik mezelf op termijn ook trainer A mag noemen.

Torsten zal op maandag- en woensdagvoormiddag en vrijdagnamiddag en -avond in de praktijk werken.

Je kan hier al een afspraak bij hem maken: