info@dietist-tom.be — 0472 84 01 30

Gezondheidsvoordelen van omega 3-vetzuren

Visolie is een dankbare manier om je dieet aan te vullen om ervoor te zorgen dat je genoeg omega-3 vetzuren in je lichaam opneemt. Omdat het niet altijd praktisch is om voedingsmiddelen die deze gegevens bevatten te eten, is een aanvulling van je dieet zinvol.

Hier is een greep uit de voordelen die u kunt verwachten van het innemen van visolie.

Gebruikt u visolie op de juiste manier, dan krijgt u meteen een krachtig middel in handen dat u helpen bij tal van aandoeningen, op voorwaarde dat u het correct gebruikt en niet overdrijft.

1. Visolie vertraagt  het verouderingsproces

Een van de meest gepubliceerde voordelen van visolie is dat het kan helpen om het verouderingsproces te vertragen. Het doet dit in een paar verschillende manieren, door een anti-inflammatoir middel dat beschermt tegen aandoeningen veroorzaakt door overmatige ontsteking.

Het is ook aangetoond dat het rechtstreeks van invloed is op de levensduur van de cellen, en letterlijk help  bij het vertragen hoe snel cellen gaan verouderen, wat uiteraard tal van voordelen biedt voor het lichaam als geheel.

‘Anti aging’ voedingsmiddelen en supplementen zijn uw beste garantie wanneer u wilt proberen om langer te leven, en ook om de tekenen van veroudering te bestrijden, terwijl je nog leeft.

2. Uw metabolisme versnelt door de inname van de juiste dosis visolie

Visolie is ook bewezen dat het nuttig is bij de stofwisseling, die typisch helpt om een  persoon aan een meer natuurlijk lichaamsgewicht te helpen.

Dat is waarom je het vaak ziet genoteerd op dieet programma’s met vis, want het levert niet alleen eiwitten, maar ook de omega-3 vetzuren die het bevatten helpen de stofwisseling van het lichaam op natuurlijke wijze.

Dit zou verantwoordelijk kunnen zijn voor het helpen wegwerken van een paar honderd calorieën per dag of meer, wat een significant verschil kan maken voor uw die inspanningen bij het verbranden van vet. De bonus van het gebruik van visolie in plaats van vis is dat het makkelijker is om het op een dagelijkse basis te nemen.

3.Visolie helpt ook bij Reumatoïde Artritis

Een van de redenen waarom visolie typisch wordt aanbevolen voor de bestrijding van reumatoïde artritis, is omdat het bekend staat om zijn anti-inflammatoire eigenschappen.

Artritis is een van die condities waarvoor er momenteel geen behandeling bestaat, dus het is zeker meer dan het proberen waard om deze aandoening te gaan behandelen vanuit verschillende invalshoeken.

Een daarvan is om zich in te schrijven bij een anti-inflammatoir dieet , en visolie kan  hierbij zeker een belangrijke rol spelen. Uw arts kan u meer tips geven over hoe je de beste behandeling van de aandoening kan volgen, met inbegrip van maatregelen om te proberen te komen tot het het verhogen van uw mobiliteit en uw pijn te verminderen.

4. Visolie helpt bij de bestrijding van ‘Exercise Induced Astma’

Als je hebt gemerkt dat je astmatische symptomen hebt als je sport, zal het nemen van visolie supplementen een manier kunnen zijn om de aandoening te behandelen zonder het gebruik van geneesmiddelen te moeten overwegen.

Klinische studies hebben aangetoond dat mensen die op geregelde tijdstippen visolie innemen de ervaring hebben van een toegenomen longfunctie, terwijl zij niet het nemen van de symptomen ervaren van een steeds verdere samentrekking van de bronchiën.

Het kan de moeite waard zijn dit alvast te proberen alvorens tot andere behandelmethoden over te gaan.

5. Visolie helpt je om je focus en je mentale helderheid terug te krijgen

Visolie kan helpen bij het verbeteren van uw mentale helderheid doordat je hersenen je laten functioneren op een optimaal niveau.

Het is niet een kwestie van over-aanvulling om je hersenen te stimuleren naar nieuwe hoogten, maar het zal je zeker helpen om te weten dat je niet kampt met een tekort waardoor je mentale prestaties kunnen belemmerd worden.

Wat meer is, een tekort aan de essentiële vetzuren in visolie kan op lange termijn leiden tot een verhoogde mate van veroudering in de hersenen. Een grote reden dus om te controleren of je voldoende omega-3 in je leven hebt toegelaten.

6. Visolie kan eveneens een belangrijke rol spelen in het voorkomen van bepaalde vormen van kanker

De andere reden waarom van visolie zoveel aandacht wordt is dat het veelbelovende tekenen aantoont van de mogelijkheid om de vorming van kanker in het lichaam te voorkomen.

De vorm van kanker die meest veelbelovend lijkt om met visolie te kunnen bestreden worden is borstkanker, maar het is ook bestudeerd in relatie tot colon- en prostaatkanker, onder andere.

Er zijn ook studies die een verband tussen de overmatige consumptie van visolie en de ontwikkeling van prostaatkanker hebben getoond. Visolie wordt momenteel onderzocht met betrekking tot de effectiviteit in het voorkomen van kanker, dat is waarom het wellicht het beste om te overleggen met uw arts om te zien of het zinvol is om in uw specifieke geval extra visolie in te nemen.

7. Visolie versterkt het immuunsysteem te versterken

Versterking van uw immuunsysteem is belangrijk, en iets dat moet worden opgevolgd en aangevuld om op een dagelijkse basis. Visolie kan helpen in dit opzicht, omdat het de aantallen van een bepaalde witte bloedcellen die een grote rol spelen  in de werking van je immuunsysteem verhoogt.

Aangezien uw immuunsysteem zo belangrijk is voor het afweren van verkoudheid en griep op de korte termijn, en ziekten zoals kanker op de lange termijn is de geregelde inname van extra visolie zeker geen overbodige luxe.

Extra visolie opnemen is belangrijk om je elke dag goed in je vel te voelen, en het helpt je eveneens klaar te zijn om de uitdagingen van het leven brengt te kunnen weerstaan en overwinnen.

8. Visolie helpt bij de opbouw van je spieren

De omega-3 vetzuren in visolie kunnen eveneens hulp geven aan het lichaam om de bouwstenen die het nodig heeft om meer spieren te herstellen en op te bouwen te stimuleren.

Visolie kan helpen bij het versnellen van de tijd die het duurt om te herstellen van een inspannende training.

Het is misschien niet de meest directe manier om je te helpen om spieren op te bouwen, en er zijn andere supplementen die een betere, snellere werking kunnen verzekeren, maar als onderdeel van het grotere plaatje als het gaat om het opbouwen van spieren, moet de inname van extra visolie zeker niet worden vergeten.

9. Visolie kan helpen bij de ontwikkelen en het onderhouden van een gezond hart

Je hart is je belangrijkste orgaan na je hersenen, zodat het in stand houden van het functioneren op zijn best cruciaal is voor uw algehele gezondheid. Misschien wel de meest bekende en belangrijke voordelen van visolie zijn de weldaden die het voor uw hart kan doen.

Het wordt algemeen aanbevolen dat u vis toe gaat voegen aan uw dieet om je hart te helpen. Voor sommigen kan dit niet haalbaar zijn, omdat ze niet graag de smaak van de vis hebben.

Visolie kan hierbij gebruikt worden als een manier om je dieet aan te vullen en nog wat van de voordelen van het eten van vis mee te pikken. Je zult ze niet allemaal hebben, want vis in zijn pure vorm bevat extra voedingsstoffen en mineralen die visolie niet.

10. Visolie helpt om depressies te bestrijden en te voorkomen

Een belangrijk voordeel van visolie is dat het kan helpen bij het bestrijden van een depressie en bij het verbeteren van uw stemming.

Klinische depressie is een ernstig probleem dat niet door een supplement kan worden aangepakt, maar u kunt overwegen dat je visolie kunt gebruiken als onderdeel van een grotere aanpak van een beter gevoel.

Voor degenen die niet te maken hebben met zo’n extreem geval van depressie, kan een goed gedoseerde en verantwoorde aanvulling met visolie een manier zijn om je mentale toestand te verbeteren en een beter gevoel over de wereld te bekomen, zonder toevlucht te nemen tot recreatieve drugs of alcohol.

11. Visolie vermindert de hoeveelheid  triglyceriden in het lichaam

Visolie supplementen worden vaak gebruikt als onderdeel van een integrale aanpak om detriglyceride niveaus in het lichaam omlaag te brengen. De omega-3 vetzuren in visolie zijn verantwoordelijk voor deze verlagende effecten in het lichaam.

Ze zijn zo effectief dat het daadwerkelijk kan worden voorgeschreven een farmaceutisch geneesmiddel dat wordt gemaakt van omega-3 vetzuren om uw triglyceriden te verlagen.

Het nemen van visolie kan een erg interessante aanvulling lijken, maar volg altijd voor alle zekerheid toch het advies van uw arts, omdat hij op de hoogte is van wat uw volledige medische situatie is.

Schermafbeelding 2018-02-28 om 12.23.57

Artikel delen:

Deze vind je misschien ook interessant