Pompoensoep met noten

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 1 el olijfolie
  • 2 ajuinen
  • 2 dikke selderstengels
  • 1 wortel
  • 1 teentje look
  • 1 kg pompoen
  • Kruidentuiltje: tijm, laurier en peterseliestengels
  • 1 bouillonblokje kip, vetarm
  • peper en zout
  • 3 el walnoten
  • 2 el pompoenpit, venkelzaad en zonnebloemzaad

 

Bereidingswijze:

Snij de ui, selder, pompoen, look en wortel grof.  Overgiet met de olie.  Doe de groenten in een ovenschotel en zet voor 30 minuten in een oven van 180°C.

Doe de groeten in een soeppan, overgiet met water en doe het kruidentuiltje en het bouillonblokje erbij.  Laat koken voor 15 minuten. Mix de soep en kruidt bij met peper en zout.

Snij de noten in stukjes. Rooster de noten en zaden in een hete pan.

Versier de soep met de noten.