Karnemelkstampers

Ingrediënten:

  • 200 g pastinaak
  • 1 sjalot
  • 25 g boter
  • 125 ml karnemelk
  • 30 g oude Pecorino
  • 1 hoeve-ei
  • 50 g garnalen
  • Nootmuskaat
  • pezo

 

Bereidingswijze:

  • Stoom de pastinaak gaar.
  • Doe de karnemelk in een pannetje en voeg wat nootmuskaat, peper en zout toe. Zet de karnemelk op een laag vuur.
  • Doe een klontje boter bij de pastinaak voor een smeuïg effect. Giet vervolgens de karnemelk bij de pastinaak en stamp alles.
  • Smelt de boter in een steelpan en laat er een fijngesneden sjalotje in bruinen tot hazelnootboter.
  • Neem een antikleefpan en bak het eitje. Kruid ze met peper en zout.
  • Schep de puree in een diep bord, leg het eitje erop en besprenkel met de hazelnootboter.
  • Werk het bord af met de garnalen en een paar schilfers Pecorino.