Ingrediënten:
- 200 g pastinaak
- 1 sjalot
- 25 g boter
- 125 ml karnemelk
- 30 g oude Pecorino
- 1 hoeve-ei
- 50 g garnalen
- Nootmuskaat
- pezo
Bereidingswijze:
- Stoom de pastinaak gaar.
- Doe de karnemelk in een pannetje en voeg wat nootmuskaat, peper en zout toe. Zet de karnemelk op een laag vuur.
- Doe een klontje boter bij de pastinaak voor een smeuïg effect. Giet vervolgens de karnemelk bij de pastinaak en stamp alles.
- Smelt de boter in een steelpan en laat er een fijngesneden sjalotje in bruinen tot hazelnootboter.
- Neem een antikleefpan en bak het eitje. Kruid ze met peper en zout.
- Schep de puree in een diep bord, leg het eitje erop en besprenkel met de hazelnootboter.
- Werk het bord af met de garnalen en een paar schilfers Pecorino.