Havermoutpannenkoeken

Ingrediënten:

  • 60 g havermout, gemalen
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 ei, gescheiden
  • ½ tl kokosbloesemsuiker
  • ½ tl bakpoeder
  • snuifje zout
  • koolzaadolie

 

Bereidingswijze:

  • Scheid de eieren. Klop de eiwitten luchtig op. Hou de eiwitten even aan de kant.
  • Voeg bij het havermeel, de melk, de dooiers, kokosbloesemsuiker, bakpoeder en snuifje zout.
  • Mix alles tot een luchtig beslag. Dit gaat heel goed in een blender. Laat het beslag even staan. Normaal wordt het beslag wat dikker doordat de melk in de havervlokken drengt.
  • Spatel het eiwit onder het beslag. Zo bekom je luchtige pannenkoekjes.
  • Zet een pan op een hoog vuur. Doe er een lepel olie en schep telkens een kleine pollepel met beslag in de pan. De pannenkoekjes moeten loskomen en er moeten belletjes op het beslag komen vooraleer je ze mag omdraaien. Doe zo verder tot al het beslag op is.