info@dietist-tom.be — 0472 84 01 30

Suiker het grootste vergif

Suiker is het ultieme geraffineerde koolhydraat en het grootste en goedkoopste vergif dat er is. Het zorgt voor teveel maagzuur, verzuur het bloed (waardoor je gevoeliger wordt voor bacteriën en virussen), put je alvleesklier uit, bevordert tandbederf, geeft een slechte opname van mineralen en werkt ontstekingen in de hand. Om suiker te verteren heb je vitaminen en mineralen nodig. De suiker rooft deze belangrijke voedingsstoffen uit je lichaam, terwijl je lichaam die vitaminen en mineralen juist goed kan gebruiken. Oorspronkelijk bevatte de suiker wel al die vitaminen en mineralen, maar door het raffinageproces zijn die allemaal verdwenen.

Vermijd daarom snoep, frisdranken, witte broodsoorten, witte pasta , witte rijst, gesuikerde ontbijtgranen, gebak, cake,… Ook in oa ketchup, vleeswaren, fruityoghurt, choco, kant-en-klare producten,… zitten veel verborgen suikers.

Kies voor puur onbewerkt voedsel en gebruik havermout, volkoren pasta, bruine rijst, quinoa, gierst, boekweit,…

sugar-silent-killer

Artikel delen:

Deze vind je misschien ook interessant