Zalmfilet met kruidenkorst, peterseliewortel en kervelsausje, avocado salade

Aantal personen: 1

Voor 1 persoon

Ingrediënten:

  • ½ teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 10 g dille
  • 1 stuk zalmfilet
  • 1 peterselie wortel
  • 250 ml olijfolie
  • 20 g kervel
  • 1 teentje look
  • 20 g pijnboompitten
  • 20 g Parmezaanse kaas (in blok)
  • ½ avocado
  • 75 g rucola
  • 20 gedroogde tomaten (in reepjes)

 

Bereidingswijze:

Schil de peterseliewortel, snij in stukken.  Overgiet met een scheutje olijfolie, peper en zout. Doe het in de oven voor 25 minuten.

Snij de dille en de look fijn. Neem de zeste van ¼ citroen. Maak een papillotte.  Leg er de zalm in, bovenop de dille, look, zeste van citroen en een geutje olijfolie. Doe de zalm voor 15 minuten in een oven van 180°C.

Kervelsausje: Snij of breek de Parmezaanse kaas in stukjes.

Mix de kaas, de pijnboompitten, de gepelde look en de kervel. Schenk er de olijfolie bij en mix alles tot een gladde saus. Voeg het sap toe van ½ citroen, en kruidt af met peper en zout.  Doe deze saus op de peterseliewortel.

Snij de avocado in reepjes.  Leg de rucola onder in je bord, leg er de avocado op en de tomaatjes. Besprenkel met citroensap, peper en zout.