Ingrediënten:
- 100 g ricotta
- Peper & zout
- 1 courgette
- ½ el olijfolie
- 1 teentje knoflook uit de pers
- 1 sneetje Italiaanse ham
- 5 kerstomaten in 2 gesneden
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Pak een ovenschaaltje, doe daar de ricotta in en meng er zout en peper naar smaak door. Zet het schaaltje in de oven en bak de ricotta zo’n 30 minuten, tot het lichtbruin is en opgedroogd.
- Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen.
- Gebruik een mandoline, grove rasp of spiraal-snijder om lange noodles te maken van de courgettes of koop het kant en klaar in de winkel.
- Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur, voeg de knoflook toe samen met de courgette spaghetti. Bak de courgette even kort aan, zo’n 2-3 minuten, tot ze zacht worden.
- Breek de ricotta boven de courgette, leg de ham en de tomaten er bovenop.