Aantal personen: 1
Ingrediënten:
- 100g rode biet, gekookt, vers
- 1 kippenei, vers (50g)
- 50g Quinoa (Bio), ongekookt
- 2 teentjes knoflook (15g)
- ¼ Appel met schil (20g)
- 150g Witlof, rauw, vers
- 10g fijngehakte peterselie, vers
- 2 eetlepels Griekse yoghurt, volle, ongesuikerd (55g)
- 1 eetlepel citroensap, vers (20ml)
- 5g pijnboompitten, geroosterd
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
- Spoel eerst de rode biet af onder stromend water met een borsteltje
- Snijd vervolgens de rode biet in stukken en leg de stukjes in water tot deze net onder staan.
- Doe het deksel op de pot en laat deze gaar koken (winterbiet tot 1u30 min)
- Kook het ei vervolgens een 8 minuten, verwijder de schaal en doe het nadien in kleine stukjes
- Kook de quinoa 15 min en voeg 2 teentjes knoflook toe
- Spoel de appel en witlof af en snijd deze in reepjes
- Snijd de peterselie in stukjes
- Giet de rode bieten af als ze gaar zijn en meng deze in een kom met de Griekse yoghurt, het citroensap, de peterselie en een snuifje peper en zout
- Rooster de pijnboompitten kort gaar in een pan
- Meng nu de appel, het witlof, de pijnboompitten en het ei onder de quinoa door en werk af met het citroensap