Ingrediënten:
- 1 kippenfilet
- 100 g pastinaak
- 1 kl mosterd
- Gemalen notenmengeling
- 2 Eieren
- 1 el yoghurt natuur
- 1 augurk fijngesneden
- Enkele takjes peterselie fijngesneden
- Kappertjes, fijngesneden
- ¼ bloemkool
- Enkele radijsjes
- ½ citroen
Bereidingswijze:
- Kook de pastinaak met zout. Pureer en kruidt met peper, zout en mosterd. Laat afkoelen in de diepvries. Indien koud genoeg kan je er balletjes van maken.
- Haal ze dan eerst door het ei, en dan door de noten.
- Bak in een antikleefpan met olijfolie.
- Bak de kipfilet met peper en zout aan in olijfolie.
- Maak de tartaar : meng yoghurt, augurk, peterselie en kappertjes. Kruidt met peper en zout.
- Maak de salade: snij de bloemkool en radijs fijn. Meng en kruidt met peper, zout en citroensap.