Kalkoen osso bucco

Aantal personen: 1

Ingrediënten:

  • Enkele takjes platte peterselie
  • ½ citroen
  • 1 teentje look
  • 250 ml tomaten passata
  • 1 laurierblaadje
  • 0,5 deciliter witte wijn
  • 1 wortel
  • 1 selderstengel
  • 1 ui
  • Scheutje olijfolie
  • 1 osso bucco schenkel van kalkoen
  • Peper en zout
  • Verse tijm

 

Bereidingswijze:

Kruid het vlees aan beide zijden met peper en zout.

Verhit een stoofpot op een matig vuur en doe er een scheut olijfolie in. Bak de schenkel aan beide zijden goudbruin in de hete olijfolie. Doe dat kort en krachtig. Het vlees hoeft binnenin nog niet gaar te zijn.

Haal de pot van het vuur en neem het vlees uit de pan. Zet het bord met vlees even aan de kant.

Neem even de tijd om alle groenten zorgvuldig te snijden. Hoe kleiner je ze snijdt, hoe beter en verfijnder het resultaat wordt.  Pel de uien en snipper ze in hele fijne stukjes.  Plet de look tot pulp. Zet de pot (met braadvet) waarin je het vlees hebt gekleurd op een zacht vuur en stoof er de groentjes in. Roer regelmatig.

Leg na enkele minuten het vlees op de gestoofde groenten. Giet ook de braadsappen mee in de pot. Schenk er vervolgens de witte wijn bij.

Maak een kruidentuiltje of bouquet garni van de laurierblaadjes, de peterseliestengels en de tijm. Voeg het toe aan de stoofpot.

Giet nu de passata erbij en laat de schotel 2 tot 3 uur pruttelen op een zacht vuurtje.