Gnocchi

Ingrediënten:

  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 3 eieren enkel de dooiers
  • 225 g ricotta
  • 200 g volkoren bloem
  • peper en zout

 

Bereidingswijze:

Verzamel alles in de mengkom van de keukenmachine.

Plaats de mengkom op de machine en installeer de kneedhaak. Laat de machine draaien tot je een mooie bal deeg in de pot terugvindt. Indien je geen kneedmachine hebt kan je dit ook met de hand doen.

Strooi wat bloem op je werkvlak en kneed de bal deeg nog even met de hand. Verdeel het deeg in delen en rol elk stuk gnocchideeg tot een worst van zo’n 2 centimeter dik.

Neem een scherp mes en snij de worsten in hapklare ‘deegkussentjes’. Snij om de anderhalve centimeter en verzamel de gnocchi in een schaal.

Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg een snuif zout toe.

Gooi de gnocchi één voor één in het water en wacht tot ze vanzelf komen bovendrijven. Zo weet je dat de deegkussentjes bijna gaar zijn. Laat de gnocchi nu nog 2 tot 3 minuten in het kokende water drijven.

Gebruik een schuimspaan om de gnocchi op te vissen en laat ze voldoende uitlekken.

Gelijkaardige recepten: