Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 18 mini wortels, liefst in verschillende kleuren (om het feestelijker te maken
Voor de marinade:
- 100 ml olijfolie
- Zeste van ½ sinaasappel
- Sap van 1 sinaasappel
- ½ kl komijnzaad, geroosterd
- Zeste van ½ citroen
- 4 el azijn
- Fleur de sel
Voor de arabische dip:
- 500 g kikkererwten
- Sap van 2 citroenen
- 1 teentje look
- 3 el tahin
- 2 dl olijfolie
- Zout
- Cayennepeper
- 5 el Griekse yoghurt
Bereidingswijze:
Maak de marinade van de olie, zeste, sap van sinaasappel, azijn, zout en komijnzaad.
Schil de worteltjes en laat ze hierin marineren.
Doe de kikkererwten in de blender en mix met citroensap, look, tahini, olijfolie, zout en cayennepeper. Voeg dan de yoghurt toe. Breng op smaak met zout en cayennepeper.
Gebruik de d als dipsaus voor de worteltjes.