Gemarineerde wortels en arabische dip

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 18 mini wortels, liefst in verschillende kleuren (om het feestelijker te maken

Voor de marinade:

  • 100 ml olijfolie
  • Zeste van ½ sinaasappel
  • Sap van 1 sinaasappel
  • ½ kl komijnzaad, geroosterd
  • Zeste van ½ citroen
  • 4 el azijn
  • Fleur de sel

Voor de arabische dip:

  • 500 g kikkererwten
  • Sap van 2 citroenen
  • 1 teentje look
  • 3 el tahin
  • 2 dl olijfolie
  • Zout
  • Cayennepeper
  • 5 el Griekse yoghurt

 

Bereidingswijze:

Maak de marinade van de olie, zeste, sap van sinaasappel, azijn, zout en komijnzaad.

Schil de worteltjes en laat ze hierin marineren.

Doe de kikkererwten in de blender en mix met citroensap, look, tahini, olijfolie, zout en cayennepeper.  Voeg dan de yoghurt toe.  Breng op smaak met zout en cayennepeper.

Gebruik de d als dipsaus voor de worteltjes.