Ingrediënten:
- 200 g tomaten
- Olijfolie
- Zeezout
- Verse tijm
- ¼ butternut pompoen
- 1 teentje knoflook
- 1 takje rozemarijn
- 4 el yoghurt natuur
- ½ theelepel mosterd
- Citroensap
- ½ eenden filet
- klontje boter
Bereidingswijze:
- Snij de tomaten in 4. Leg bakpapier op een bakplaat. Kruid met zeezout, tijm en olijfolie. Droog de tomaten voor 2,5 uur op 125° en laat daarna afkoelen.
- Snij de pompoen in blokjes. Snij de look fijn. Doe de pompoen met de look, de rozemarijn en peper en zout in een ovenschaal. Laat 30 min garen in een oven van 180°C.
- Meng de yoghurt met de mosterd en een beetje citroensap.
- Kruid de eend met peper en zout. Bak hem kort aan in een kleine hoeveelheid boter. Bak ongeveer 2 minuten aan iedere kant.
- Laat het vlees rusten in aluminiumfolie.