Chocoladecakejes

Aantal stuks: 6

Ingrediënten:

  • 25 g boter
  • 100 g kokosbloesemsuiker
  • 3 eieren
  • 25 g speltbloem
  • snuifje zout
  • 200 g pure chocolade (72%)

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een muffinblik in.

Doe de kokosbloesemsuiker en de boter in een kom en mix dit tot een romig geheel.

Klop nu 1 voor 1 de eieren door het mengsel. Als het allemaal goed gemengd is voeg je de bloem en zout toe.

Hak de chocolade in stukjes en smelt ze. Schep de gesmolten chocolade door het beslag. Bak de cakejes voor 12 minuten in de oven. Ze moeten niet helemaal gaar gebakken worden. Doordat je dit niet doet, blijft de binnenkant heerlijk vloeibaar.

Zodra ze uit de oven komen, moet je ze meteen serveren. Bestrooi eventueel met suikervrije poedersuiker (Sukrin) als je dat hebt of anders met bijvoorbeeld cacaopoeder of geraspte kokos. Lekker met wat rood fruit en voor de kleur wat