Brownies van zoete aardappel met frambozen coulis

Aantal personen: 10

Ingrediënten:

  • 600 g zoete aardappelen
  • 80 g gemalen amandelen
  • 100 gram boekweitmeel of volkoren rijstmeel
  • 14 grote gedroogde dadels
  • 4 el rauwe cacaopoeder
  • 3 el ahornsiroop
  • snuifje zout
  • diepvries frambozen of aardbeien

 

Bereidingswijze:

Zet de oven op 180°C. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Laat de blokjes gedurende 20 minuten garen in een pot kokend water.

De blokjes moeten helemaal zacht zijn en bijna uit elkaar vallen.

Mix de blokjes zoete aardappel samen met de ontpitte dadels in een blender tot je een romige siroop krijgt.

Doe de overige ingrediënten in een grote kom en roer alles goed dooreen. Klop er daarna de zoete aardappelmix door.

Neem een ondiepe, rechthoekige bakvorm en bekleed die met een laag bakpapier. Giet het beslag erin en bak gedurende 20 minuten in de oven. Controleer met een prikkertje of een mes of de brownie gaar is – het prikkertje moet droog zijn als je het terug uit de brownie haalt.

Haal de brownie uit de oven en laat een tiental minuten afkoelen. Verwijder de brownie uit de vorm en snijd hem in vierkante blokjes.

Verwarm de frambozen tot een papje.  Mix en zeef.