Ingrediënten:
- 100 g amandelmeel
- 1,5 banaan
- 40 g (ontpitte) dadels
- 2 (kleine) eieren
- 65 ml sojamelk natuur
- 90 g blauwe bessen (diepvries of vers)
- 2 kl bakpoeder
- 20 ml kokosolie (kleine eetlepel, gesmolten)
- Snuifje zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C en vul een ovenbestendige muffinvorm met de losse (papieren) muffinvormpjes.
- Maal de banaan met de ontpitte dadels fijn met de staafmixer.
- Klop er nu (met de hand of met een mixer) 2 eieren door. Doe hetzelfde met de melk, het meel, het zout en het bakpoeder.
- Laat de kokosolie zachtjes smelten op een laag vuur en meng ook dit met de garde door het beslag.
- Brokkel de pure chocolade in kleine stukjes en roer dit samen met de blauwe bessen door het beslag.
- Vul de muffinvormpjes tot net onder het randje met het beslag. Zorg dat de blauwe bessen en chocolade brokjes goed verdeeld zijn. Het heeft namelijk de neiging om naar beneden te zakken in het beslag.
- Zet voor zo’n 30-35 minuten in de oven. Check na een half uur met satéprikkertje of de muffins gaar zijn; komt deze er ‘schoon’ uit, zijn je muffins klaar. Anders mogen ze nog een paar minuutjes in de oven.
- Wanneer de muffins gaar zijn, haal ze dan uit de oven en laat afkoelen.