Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 4 stukken zalm
- 500g krielpatatjes met schil
- 350g sperziebonen
- 2 el olijfolie
- Peper en zout
- 600g tomatillo’s
- Handje pistache noten
- 1 ui
- 2 teentjes look
- Handje peterselie
- 2 el limoensap
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Versnipper de ui e knoflook.
- Neem een bakplaat en leg er de tomatillo’s, ui knoflook en olie op. Meng even door elkaar. Steek dit in de oven voor 10min.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat even afkoelen. Doe dit dan in een blender met de peterselie en wat zout en mix tot een sausje.
- Kook de krielpatatjes gaar. Kook ondertussen de boontjes gaar
- Meng daarna de boontjes met 1 el olijfolie en versneden pistachenoten.
- Bak de zalm gaar en kruid met peper en zout.
- Dresseer alles op het bord en strooi het sausje over het eten.