Zalm met krielpatatjes en boontjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 4 stukken zalm 
  • 500g krielpatatjes met schil 
  • 350g sperziebonen  
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout
  • 600g tomatillo’s
  • Handje pistache noten
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • Handje peterselie
  • 2 el limoensap

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Versnipper de ui e knoflook.
  • Neem een bakplaat en leg er de tomatillo’s, ui knoflook en olie op. Meng even door elkaar. Steek dit in de oven voor 10min.
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat even afkoelen. Doe dit dan in een blender met de peterselie en wat zout en mix tot een sausje. 
  • Kook de krielpatatjes gaar. Kook ondertussen de boontjes gaar
  • Meng daarna de boontjes met 1 el olijfolie en versneden pistachenoten. 
  • Bak de zalm gaar en kruid met peper en zout. 
  • Dresseer alles op het bord en strooi het sausje over het eten.