Wortelpasta met ricotta en erwten

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 200g paprika’s
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • Handje vol basilicum blaadjes
  • 500g tagliatelle 
  • 200g ricotta
  • 300g wortelen
  • 400g erwtjes  

Bereidingswijze:

  • Kuis de paprika en snijd ze in reepjes. Versnipper de ui. Bak de ui met paprika gaar met 1 el olijfolie. Voeg na 5min de erwten toe en bak nog voor 10min. breng op smaak met kruiden
  • Zet ondertussen een pot op het vuur voor de pasta te koken. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor het gaar koken.
  • Snijd de wortel in blokjes. Neem de ricotta, basilicum, 1 el olie, wortel, peper en zout en mix ze tot een homogeen mengsel. 
  • Meng de pasta met het wortelmengsel. Serveer de pasta met de groentjes.