Wortel-pastinaaksoep

Ingrediënten:

  • 400 gram pastinaak – geschild en in grove stukken
  • 600 gram wortelen – geschild en in grove stukken
  • 2 ui – geschild en in grove stukken
  • 4 cm gember – fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook – fijngehakt
  • 2 liter groentebouillon
  • 2 tl kurkuma
  • 1tl koriander
  • 2 el verse koriander – gesnipperd
  • cayennepeper – naar smaak

Bereidingswijze:

  • Verhit wat olie in een pot en fruit daarin de ui. Voeg daarne de knoflook en gember toe en laat 1 minuut meebakken.
  • Voeg de kurkuma en koriander toe en roer alles goed om. Breng de bouillon in een andere pan aan de kook.
  • Doe de aardappelen, wortel en pastinaak erbij. Roer goed om en laat zo’n 5 minuten meebakken op een matig vuur.
  • Overgiet de groenten met de groentebouillon, breng opnieuw aan de kook en laat 15 minuten garen.
  • Mix de soep en kruid af naar smaak met peper zeezout en eventueel wat cayennepeper. Roer vlak voor het serveren de verse koriander door de soep en werk af met een vers blaadje koriander en eventueel een scheutje sojaroom.