Aantal personen: 5
Ingrediënten:
- 1 ui
- 2 wortelen
- 2 stengels selder
- 1 bouillonblokje, vetarm
- 250 g kippenfilet
- 250 g kippendijfilet
- 600 g geschilde aardappelen
- 2 el olijfolie
- Tijm, rozemarijn
- 300 g rundergehakt
- Champignons
- 200 ml melk, halfvol
- Maïszetmeel
- Bosje tuinkers
- Citroensap van 1 citroen
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Snijd de ui, wortel en selder in stukken, dit mag best groot zijn. Stoof aan in 1 el olijfolie. Voeg 1L water met 1 bouillonblokje toe, kruid met peper en zout en breng aan de kook. Als de bouillon kookt voeg je de stukken kip toe en zet het vuur iets zachter. Laat 15-20min sudderen tot de kip gaar is.
- Verwarm de oven voor op 225°C. schil de aardappelen en snijd ze in frieten. Steek ze in een diepvries zak, doe er 2 el olijfolie in, peper, tijm en oregano. Schud de zak tot de kruiden en olijfolie overal rond zit. Leg de frieten op een bakplaat en steek in de oven voor 30min. halverwege kan je de frieten eens omdraaien.
- Haal de kip ui de bouillon en laat afkoelen. Zeef de groenten eruit. Doe de helft van de bouillon in een pot voor de saus, de andere helft kan je invriezen voor later.
- Rol balletjes van het gehakt.
- Snijd de champignons en bak ze krokant in een pan.
- Pluk de kip in kleine stukjes.
- Zet de apart gehouden bouillon weer op het vuur en kook er de gehaktballetjes in gaar, tot ze bovendrijven. Voeg dan de kip, champignons en melk toe.
- Los in een potje het maïszetmeel op met 2 el water om de saus te binden. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
- Serveer de vol-au-vent in een potje met apart de frietjes en wat tuinkers.