Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 750g bloemige aardappelen
- 400g kabeljauw
- 350g spinazie
- 2 sjalotten
- 3 el melk
- 4 el bloem
- 1 ei
- 12g broodkruimels
- Verse dille
- Nootmuskaat
- Peper/zout
Bereidingswijze:
- Schil en kook de aardappelen gaar in 20min.
- Plet de aardappelen tot puree. Voeg hier de melk, peper, zout en nootmuskaat aan toe.
- Was de spinazie. Bak ze gaar voor 3-4min in een warme pan.
- Versnipper de sjalotten
- Mix de rauwe vis fijn.
- Meng de sjalotten, vis, puree, spinazie, ei en broodkruimels goed door elkaar. Kruid af met peper, zout en dille.
Kneed met je handen het mengsel tot kleine koekjes. Haal deze koekjes even door de bloem en bak ze gaar in een verhitte pan met wat olijfolie.