Vegetarische groentestoofpot

Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 grote wortel
  • 2 stengels selderij
  • 1 venkel
  • 1 zoete aardappel
  • 200 g peultjes
  • 2 tomaten
  • 0,8 l water
  • Peper 
  • 1 blik kikkererwten (400g)
  • 100g quinoa
  • 1 mespunt harissa 

Bereidingswijze:

  • Schil alle groenten en snijd ze in blokjes. 
  • Zet een pan op het vuur met 1 el olijfolie. Voeg hier alle groenten toe, behalve de tomaat. Laat aanstoven voor 10min. Voeg de tomaten toe en laat 5min meestoven. Voeg dan het water toe. Kruid met peper.
  • Giet de kikkererwten in een zeef, spoel ze goed en laat uitlekken. Voeg ze toe aan d groenten. Kook mee voor 10min.
  • Weeg de quinoa af en voeg ze toe bij de groenten. Laat nog 2min inkoken. 
  • Serveer met een mespuntje harissa voor een pittige smaak.