Vegan scrambled tofu met naanbrood en sriracha saus

Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • Tofu 250g
  • Zoete puntpaprika 1 stuk 
  • Pijpajuin 1 stuk
  • Paprikapoeder 1 koffielepel
  • Olijfolie 1 eetlepel
  • Kurkuma 1 koffielepel
  • Chilipoeder/cayenne 1 koffielepel
  • Komijn 1 koffielepel
  • Snuifje zout
  • Sojamelk 50 ml

Voor het naanbrood:

  • Bloem, volkoren 200g
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Bakpoeder 1 tl
  • Soya yoghurt natuur 175g
  • Knoflook 1 teentje

Voor de saus:

  • Sriracha 1 koffielepel
  • Soya yoghurt natuur 1 koffielepel
  • Pindakaas 1 koffielepel

Werkwijze: 

  • Laat de tofu uitlekken tussen een propere handdoek en zet eventueel een gewicht op de tofu om extra vocht uit te drijven.
  • Voeg de bloem, bakpoeder, peper, zout, geperste knoflook en yoghurt samen in een grote kom en kneed met de handen tot een soepele, iets plakkerige bol.
  • Rol 8 kleinere bolletjes of 4 grotere bolletjes van het deeg en laat rusten.
  • Druk de bolletjes met de vingertoppen plat tot een ovaal.
  • Grill in een grillpan of contactgrill tot beide kanten krokant en goudbruin zien (bestrijk eventueel met wat olijfolie).
  • Snijd de puntpaprika en lente-ui in ringen 
  • Bak de puntpaprika en lente-ui in de pan met olijfolie
  • Meng de sojamelk, paprikapoeder, kurkuma, komijn en chilipoeder tot een homogene massa
  • Verkruimel de tofu in de pan bij de groenten en giet er het kruidenmengsel overheen
  • Bak het mengsel ongeveer 10 minuten al roerend zodat de scramble een mooi geel of goudbruin kleurtje krijgt. 
  • Meng de ingrediënten voor de srirachasaus; sriracha, soja yoghurt en pindakaas
  • Serveer het veganische roerei met het naanbrood en besprenkel met de saus.

TIP: werk af met verse kruiden (basilicum, koriander, bieslook), gemengde sla, extra lente-ui avocado, verse kerstomaatjes,…