Teriyaki met rijst

Aantal personen: 5

Ingrediënten:

  • 350g bruine rijst
  • 500g gemalen kalkoen
  • 200g broccoli
  • 2 grote wortelen
  • 1 teentje look
  • 1 ui
  • 2 lente uien 
  • 100 ml sojasaus
  • 2 tl bruine suiker
  • 1 tl maïzena
  • 1 el olijfolie
  • 150 ml water

Bereidingswijze: 

  • Zet een pot op het vuur met water. Kook de rijst voor zoals vermeld op de verpakking.
  • Pers de look fijn en versnipper de ui.
  • Bak de gemalen kalkoen in een pan met 1 el olijfolie. Bak beide zijden goudbruin, de kalkoen moet nog niet gaar zijn. Nu voeg je de look, ui en wat zout toe. 
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes. Rasp de wortel fijn. Doe de groenten bij het vlees en bak ze mee. 
  • Voeg de sojasaus, bruine suiker, maïzena en water toe. Roer goed tot alles gemengd is. Kook alles mee tot het gaar is.

Serveer de rijst, vlees en groentjes met wat saus. En strooi er wat vers gesneden lente uitjes boven op.