Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 1 vel filodeeg
- 4 rode bieten
- 2 tl gedroogde tijm
- 2 tl gedroogde rozemarijn
- 200 g zachte geitenkaas
- 2 el olijfolie
- 1 el rode wijnazijn
- 4 el honing
- Peper en zout
- 400 g pompoen
- 1 rode ui
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij de bieten en de pompoen in blokjes.
- Kruid met peper en zout en lepel er de olijfolie over.
- Stort de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rooster 20 min. in de oven en laat even afkoelen.
- Leg enkele vellen van het filodeeg in een bakvorm, prik er met een vork gaatjes in en laat ze 5 minuten bakken in de oven op 180°C.
- Snij de ui in dunne ringen.
- Verwarm de honing tot ze vloeibaar is en meng ze met de rode wijnazijn en een snuifje zout.
- Haal de bakvorm met filodeeg uit de oven en schik er de geroosterde groenten op.
- Sprenkel er de honingsiroop over en bestrooi met tijm en rozemarijn.
- Verdeel de uiringen over de groenten en verkruimel er de helft van de geitenkaas over.
- Schuif de tartelette nog 30 tot 35 minuten in de oven.
- Laat vijf minuten rusten voor je ze aansnijdt.