Tartelette met rode biet, pompoen en geitenkaas

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 1 vel filodeeg
  • 4 rode bieten 
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 tl gedroogde rozemarijn
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • 4 el honing
  • Peper en zout
  • 400 g pompoen
  • 1 rode ui

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij de bieten en de pompoen in blokjes.
  • Kruid met peper en zout en lepel er de olijfolie over.
  • Stort de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rooster 20 min. in de oven en laat even afkoelen. 
  • Leg enkele vellen van het filodeeg in een bakvorm, prik er met een vork gaatjes in en laat ze 5 minuten bakken in de oven op 180°C.
  • Snij de ui in dunne ringen.
  • Verwarm de honing tot ze vloeibaar is en meng ze met de rode wijnazijn en een snuifje zout. 
  • Haal de bakvorm met filodeeg uit de oven en schik er de geroosterde groenten op.
  • Sprenkel er de honingsiroop over en bestrooi met tijm en rozemarijn.
  • Verdeel de uiringen over de groenten en verkruimel er de helft van de geitenkaas over. 
  • Schuif de tartelette nog 30 tot 35 minuten in de oven.
  • Laat vijf minuten rusten voor je ze aansnijdt.