Taart met groentjes, kaas en ham

Ingrediënten (± 6-8 taartpunten personen):

  • 1 vel bladerdeeg
  • 250 gram gekookte ham in reepjes
  • 200 gram gratin kaas
  • 300 gram groentereepjes naar keuze (evt. diepvries)
  • 10 kerstomaten
  • 1 dl room
  • ¼ potje verse bieslook
  • 4 eieren
  • Mespunt nootmuskaat
  • ½ koffielepel tijm
  • 1 koffielepel paprika
  • Peper en zout

Bereiding (± 15min. + 40min. in de oven):

  • Breek de eieren in een maatbeker, voeg room, peper, zout, nootmuskaat, tijm en paprika toe. Knip er het bieslook bij en meng
  • Schik het deeg in een taartvorm en prik enkele keren met een vork in het deeg
  • Verdeel de reepjes ham op de bodem van de taart. Hou eventueel een deel apart voor de versiering. Doe er de diepgevroren groenten bovenop en verdeel gelijkmatig
  • Strooi er gratin kaas over en giet er tot slot het eiermengsel gelijkmatig over
  • Versier de taart met de kerstomaten en enkele apart gehouden reepjes ham
  • Zet gedurende 40 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven
    • Tip: indien de bovenkant van de taart te bruin dreigt te worden, leg er een vel aluminiumfolie over
  • Serveer warm, of koud met een slaatje