Ingrediënten (± 6-8 taartpunten personen):
- 1 vel bladerdeeg
- 250 gram gekookte ham in reepjes
- 200 gram gratin kaas
- 300 gram groentereepjes naar keuze (evt. diepvries)
- 10 kerstomaten
- 1 dl room
- ¼ potje verse bieslook
- 4 eieren
- Mespunt nootmuskaat
- ½ koffielepel tijm
- 1 koffielepel paprika
- Peper en zout
Bereiding (± 15min. + 40min. in de oven):
- Breek de eieren in een maatbeker, voeg room, peper, zout, nootmuskaat, tijm en paprika toe. Knip er het bieslook bij en meng
- Schik het deeg in een taartvorm en prik enkele keren met een vork in het deeg
- Verdeel de reepjes ham op de bodem van de taart. Hou eventueel een deel apart voor de versiering. Doe er de diepgevroren groenten bovenop en verdeel gelijkmatig
- Strooi er gratin kaas over en giet er tot slot het eiermengsel gelijkmatig over
- Versier de taart met de kerstomaten en enkele apart gehouden reepjes ham
- Zet gedurende 40 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven
- Tip: indien de bovenkant van de taart te bruin dreigt te worden, leg er een vel aluminiumfolie over
- Serveer warm, of koud met een slaatje