Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 1 bos asperges
- 16 scampistaarten
- 1 l court-bouillon van vis
- 150 g postelein
- enkele kerstomaatjes
- wat kervel
- Kruiden:
- 3 el olijfolie
- 2 el citroensap
- 1 el gehakte kervel
- gehakte peterselie
- peper en wat zout
Bereidingswijze:
- Schil en was de asperges. Snijd de aspergepunten af (lengte ongeveer 15 cm). De twee onderste centimeters zijn hard en kunt u derhalve verwijderen
- Versnijd de rest in een fijne julienne van staafjes van 4 à 5 cm lang en 1 mm dik. Laat de knoppen van de asperges gedurende 15 min. in kokend gezouten water gaarkoken. Laten uitlekken. Frituur de aspergestaafjes nu even, zodat ze lekker krokant zijn
- Neem de scampistaarten en pocheer ze gedurende 3 min. in een court-bouillon. Pel ze vervolgens
- Was de kerstomaatjes en snijd ze in tweeën. Meng de kruiden en specerijen en klop ze met de garde onder elkaar
- Vlak voor u aan tafel gaat, dompelt u alle ingrediënten van de salade vlug en afzonderlijk in de klaargemaakte kruidensaus, behalve de gefrituurde asperges. Die bestrooit u met toefjes kervel
- De rest van de saus serveert u afzonderlijk
- Dit slaatje is nog smakelijker als de scampi’s lichtjes warm zijn