Slaatje van asperge en scampi’s

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 1 bos asperges
  • 16 scampistaarten
  • 1 l court-bouillon van vis
  • 150 g postelein
  • enkele kerstomaatjes
  • wat kervel
  • Kruiden:
  • 3 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 el gehakte kervel
  • gehakte peterselie
  • peper en wat zout

Bereidingswijze:

  • Schil en was de asperges. Snijd de aspergepunten af (lengte ongeveer 15 cm). De twee onderste centimeters zijn hard en kunt u derhalve verwijderen
  • Versnijd de rest in een fijne julienne van staafjes van 4 à 5 cm lang en 1 mm dik. Laat de knoppen van de asperges gedurende 15 min. in kokend gezouten water gaarkoken. Laten uitlekken. Frituur de aspergestaafjes nu even, zodat ze lekker krokant zijn
  • Neem de scampistaarten en pocheer ze gedurende 3 min. in een court-bouillon. Pel ze vervolgens
  • Was de kerstomaatjes en snijd ze in tweeën. Meng de kruiden en specerijen en klop ze met de garde onder elkaar
  • Vlak voor u aan tafel gaat, dompelt u alle ingrediënten van de salade vlug en afzonderlijk in de klaargemaakte kruidensaus, behalve de gefrituurde asperges. Die bestrooit u met toefjes kervel
  • De rest van de saus serveert u afzonderlijk
  • Dit slaatje is nog smakelijker als de scampi’s lichtjes warm zijn