Rodekool – knolselderij stamppot

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 1kg aardappelen
  • 600g knolselderij 
  • 2 appels
  • 2 el olijfolie
  • 300g rode kool
  • 50ml water
  • 100g belegen kaas  
  • 150ml halfvolle melk

Bereidingswijze:

  • Schil en snijd de aardappelen en knolselderij in blokjes. Kook de gaar in 20min. voeg de laatste 10min de knolselderij toe. Was ondertussen de appels en snijd ze in strookjes. Snijd de rode kool in schijfjes.
  •  Doe de rode kool en appel in een verhitte pan en bak voor 5min. voeg dan het water toe en verlaag het vuur.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes. Verwarm de melk in een steelpannetje. 
  • Pureer de knolselderij en aardappelen. Meng de melk erdoor en voeg de kaasblokjes toe. Verwarm nog 2 min. voeg daarna de rodekool met appel erdoor en kruid met peper en zout.