Rijstcake

Ingrediënten:

  • 250 g witte rijst
  • 500 ml water
  • 1 banaan
  • 50 g honing
  • 50 g rozijnen
  • 50 ml kokosmelk

Bereidingswijze:

  • Plet de banaan met een vork en meng met de honing, rozijnen en kokosmelk.
  • Doe het water samen met de rijst en het mengsel in een pan. Roer even door het mengsel.
  • Zet de kookplaat aan op een hoog vuur en laat uitkoken.
  • Neem de pan van het vuur wanneer de brei stevig begint te worden.
  • Laat het geheel even afkoelen en schep het vervolgens uit op een plaat of in een koelzak.
  • Plet het geheel goed samen en plaats het overnacht in de koelkast.
  • Snij het geheel de dag nadien in 12 stukken.
  • Verpak elk stuk in een zilverpapier om mee te nemen tijdens het sporten.

Voedingswaarde:

Tip: er zijn vele smaakvariaties mogelijk, denk maar aan: chocolade, kaneel, vanille-aroma of eventueel zelfs enkele schepjes eiwitpoeder.