Aantal personen: 1
Ingrediënten:
- Wortel (0,5 g/kg LG)
- Courgette (0,5 g/kg LG)
- Kipfilet (1 g/kg LG)
- Olijfolie (10 ml)
- Gepelde tomaten, blik (2g/kg LG)
- Witte rijst, ongekookt (2,5 g/kg LG)
Bereidingswijze:
- Snij de wortel en courgette in stukjes en de kip in blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de kip. Voeg meteen ook de wortelen toe zodat deze gaar kunnen worden.
- Breng ondertussen ook water voor de rijst aan de kook.
- Voeg na enkele minuten ook de stukjes courgette toe in de kookpan. Wanneer de kip bijna gaar is, voeg dan ook de gepelde tomaten toe. Laat nog even verder pruttelen.
- Kook de rijst gedurende 10’.
- Giet de rijst af en voeg de kip met saus toe.
Voedingswaarde: (referentiepersoon 70 kg)
