Rijst met kipratatouille

Aantal personen: 1

Ingrediënten:

  • Wortel (0,5 g/kg LG)
  • Courgette (0,5 g/kg LG)
  • Kipfilet (1 g/kg LG)
  • Olijfolie (10 ml)
  • Gepelde tomaten, blik (2g/kg LG)
  • Witte rijst, ongekookt (2,5 g/kg LG)

Bereidingswijze:

  • Snij de wortel en courgette in stukjes en de kip in blokjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de kip. Voeg meteen ook de wortelen toe zodat deze gaar kunnen worden.
  • Breng ondertussen ook water voor de rijst aan de kook.
  • Voeg na enkele minuten ook de stukjes courgette toe in de kookpan. Wanneer de kip bijna gaar is, voeg dan ook de gepelde tomaten toe. Laat nog even verder pruttelen.
  • Kook de rijst gedurende 10’.
  • Giet de rijst af en voeg de kip met saus toe.

Voedingswaarde: (referentiepersoon 70 kg)