Pizza Margarita met bloemkoolbodem

1 pizza

Ingrediënten: 

Bodem:

  • 1 grote bloemkool (750g)
  • 50g havervlokken
  • 2 eieren
  • 1 el Italiaanse kruiden

Topping:

  • 1 bol mozzarella
  • 4 el tomatensaus
  • 1 handje vol kerstomaten
  • Een paar blaadjes basilicum

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij de bloemkool in roosjes en mix ze fijn. De bloemkool mag e grote hebben van couscous.
  • Leg de bloemkool op een bakplaat en bak ze voor 15 min. laat afkoelen en wring zo veel mogelijk vocht uit de bloemkool. Zo krijgen we straks een krokante bodem.
  • Schep de bloemkool in een mengkom met de havervlokken, eieren en kruiden. Roer dit goed. Schp dit mengsel op een bakplaat en kneed in een ronde vorm. Zorg dat de randen iets dikker zijn. 
  • Zet dit in de oven voor 15min tot de bodem goudbruin is. 
  • Neem de mozzarella en laat hem uitlekken op een doekje. 
  • Neem de tomatensaus en smeer het gelijkmatig over de bodem. Neem de mozzarella en snijd hem in schijfjes. Leg deze verspreid over de bodem. Snijd de kerstomaatjes in twee en leg ook verspreid over de bodem. 
  • Zet de pizza in de oven voor 10min zodat de mozzarella gesmolten en goudbruin begint te worden. 
  • Werk af met basilicum.