Aantal repen: 10
Ingrediënten:
- 30 gram havermout
- 40 gram Teffontbijt van Zonnatura (70gram havermout is ook mogelijk)
- 50 gram diverse gemalen noten
- 8 dadels
- 2 el chiazaad
- 160 gram pindakaas (liefst zonder suiker)
- 4 el kokos olie
- 1 tl vanille extract
- Snuifje zout
Bereidingswijze:
- Mix de noten in de keukenmachine fijn.
- Voeg dit samen met de havermout en teffontbijt in een kom.
- Week de dadels in warm water, giet het af en mix de dadels in de keukenmachine tot een dadelpasta.
- Haal het met een pannenlikker eruit en voeg dit toe aan de schaal met havermout en noten.
Voeg het zout, chiazaad, pindakaas, en vanille extract toe. - Smelt de kokosolie in een steelpannetje en voeg dit ook toe.
- Kneed het mengsel goed door elkaar. Als het iets te droog is voeg dan extra kokosolie toe.
- Verdeel het deeg op een plaat met bakpapier.
- Druk met de lepel alles goed aan zodat je een groot vierkant krijgt.
- Snijd het in gelijke repen en laat het hard worden in de vriezer.
- Na een paar uur kan je de repen eruit halen en verpakken met folie.
- In de vriezer zijn de repen lang houdbaar, haal voor of na het sporten een reep uit de vriezer en genieten maar.
- De reep is ook lekker als ontbijt of tussendoortje.
Voedingswaarde: