Pindakaasreep

Aantal repen: 10

Ingrediënten:

  • 30 gram havermout
  • 40 gram Teffontbijt van Zonnatura (70gram havermout is ook mogelijk)
  • 50 gram diverse gemalen noten
  • 8 dadels
  • 2 el chiazaad
  • 160 gram pindakaas (liefst zonder suiker)
  • 4 el kokos olie
  • 1 tl vanille extract
  • Snuifje zout

Bereidingswijze:

  • Mix de noten in de keukenmachine fijn.
  • Voeg dit samen met de havermout en teffontbijt in een kom.
  • Week de dadels in warm water, giet het af en mix de dadels in de keukenmachine tot een dadelpasta.
  • Haal het met een pannenlikker eruit en voeg dit toe aan de schaal met havermout en noten.
    Voeg het zout, chiazaad, pindakaas, en vanille extract toe.
  • Smelt de kokosolie in een steelpannetje en voeg dit ook toe.
  • Kneed het mengsel goed door elkaar. Als het iets te droog is voeg dan extra kokosolie toe.
  • Verdeel het deeg op een plaat met bakpapier.
  • Druk met de lepel alles goed aan zodat je een groot vierkant krijgt.
  • Snijd het in gelijke repen en laat het hard worden in de vriezer.
  • Na een paar uur kan je de repen eruit halen en verpakken met folie.
  • In de vriezer zijn de repen lang houdbaar, haal voor of na het sporten een reep uit de vriezer en genieten maar.
  • De reep is ook lekker als ontbijt of tussendoortje.

Voedingswaarde: