Pastasalade ‘maison’

Ingrediënten (± 4 personen):

  • 100 gram gebakken varkensgebraad
  • 1 komkommer
  • 1 wortel
  • 1 plantje platte peterselie
  • 125 gram yoghurt
  • 300 gram penne
  • 1 koffielepel mosterd
  • Peper en zout

Bereidingswijze (± 10min.):

  • Kook de penne gaar, giet af en laat afkoelen
  • Snij het varkensgebraad in reepjes
  • Snij de komkommer en de wortel in staafjes (ter grootte van de penne)
  • Snij de platte peterselie grof
  • Meng de pasta met het varkensgebraad, de staafjes wortel en komkommer, en de platte peterselie
  • Maak een yoghurtdressing: meng de yoghurt met de mosterd en breng op smaak met peper en zout
  • Roer de yoghurtdressing onder de pasta en verdeel over 4 lunchdozen. Doe dit net voor het slaatje meegenomen wordt of bewaar de dressing apart en meng er onder het slaatje vlak voor het consumeren