Pasta met ham en erwten in bloemkoolsaus

Aantal personen: 1

Ingrediënten:

  • Ongekookte witte pasta (3 g/kg LG)
  • Boter (5 g)
  • Ontvette gekookte ham (1 g/kg LG)
  • Bloemkool (1 g/kg LG)
  • (soja)melk (1 ml/kg LG)
  • Erwten (1 g/kg LG)
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze:

  • Breng 2 kookpotten met water aan de kook.
  • Snij de bloemkool in bloemen en kook gedurende 10’ gaar in licht gezouten water.
  • Kook in de overige kookpot de pasta gedurende 7 à 10 min., afhankelijk van de instructies op de verpakking.
  • Zet vervolgens een pan op het vuur en smelt een mespuntje boter.
  • Snij de gekookte ham in stukjes en bak in de pan.
  • Neem erwten uit een bokaal en warm deze op. 
  • Eventueel kan de melk ook al opgewarmd worden.
  • Giet de pasta af wanneer de kooktijd is verstreken.
  • Wanneer de bloemkool gaar is, giet deze af en breng over in een blender. Voeg de melk toe, werk af met peper en zout en mix tot een saus.
  • Voeg de gebakken ham, erwten en bloemkoolsaus bij de pasta. 

Voedingswaarde: (referentiepersoon 70 kg)