Aantal personen: 1
Ingrediënten:
- Ongekookte witte pasta (3 g/kg LG)
- Boter (5 g)
- Ontvette gekookte ham (1 g/kg LG)
- Bloemkool (1 g/kg LG)
- (soja)melk (1 ml/kg LG)
- Erwten (1 g/kg LG)
- Peper
- Zout
Bereidingswijze:
- Breng 2 kookpotten met water aan de kook.
- Snij de bloemkool in bloemen en kook gedurende 10’ gaar in licht gezouten water.
- Kook in de overige kookpot de pasta gedurende 7 à 10 min., afhankelijk van de instructies op de verpakking.
- Zet vervolgens een pan op het vuur en smelt een mespuntje boter.
- Snij de gekookte ham in stukjes en bak in de pan.
- Neem erwten uit een bokaal en warm deze op.
- Eventueel kan de melk ook al opgewarmd worden.
- Giet de pasta af wanneer de kooktijd is verstreken.
- Wanneer de bloemkool gaar is, giet deze af en breng over in een blender. Voeg de melk toe, werk af met peper en zout en mix tot een saus.
- Voeg de gebakken ham, erwten en bloemkoolsaus bij de pasta.
Voedingswaarde: (referentiepersoon 70 kg)