Parelcouscous met scampi’s en mango

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 250 g parelcouscous
  • 16 scampi’s, gepeld 
  • Curry, paprikapoeder en viskruiden
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode chili
  • 2 puntpaprika’s
  • 1 mango
  • 1 limoen
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  • Kook de parelcouscous gaar, zoals vermeld staat op de verpakking.
  • Giet af en laat uitlekken.
    Snijd de lente-uitjes en chili in fijne schijfjes.
  • Snijd de paprika’s in blokjes.
  • Bak de scampi’s in een hete pan met 1 el olijfolie.
  • Kruid af met de curry, paprika kruiden en viskruiden.
  • Bak aan beide zijden goudbruin.
  • Voeg de lente-uitjes, chili en paprika aan toe en bak ze glazig en beetgaar.
  • Snijd de mango in blokjes.
  • Doe de mango en parelcouscous bij de scampi’s en warm nog even goed door.
  • Voeg er het sap van de limoen bij en kruid af met peper en zout.