Ovenschotel met zalm en duo van puree

Ingrediënten (± 4 personen):

  • 4 porties Atlantische zalm (evt diepvries)
  • 3 wortelen
  • 1 bussel raapjes
  • 2 stengels prei
  • 800gram aardappelen
  • 100 gram geraspte gruyère
  • 2,5dl melk
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels boter
  • 1 blokje visbouillon
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • Peper en zout

Bereidingswijze (± 20min. + 15min. in de oven):

  • Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook gaar gedurende 20 minuten en giet af
  • Snij de prei, de wortelen en raapjes in schijfjes en kook samen gaar gedurende 20minuten
  • Breng water aan de kook in een kookpot met het bouillonblokje en laat de diepgevroren porties zalm gedurende 10 minuten gaar worden indien deze diepgevroren zijn. Giet af.
  • Neem 1 ei en scheid het eiwit van het eigeel.
  • Pureer de aardappelen en roer er 2 dl melk, het eigeel en 1 eetlepel boter door. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • Kleine kinderen: Giet de groenten af en meng er 1 ei en ½ dl melk onder. Mix tot een gladde massa en kruid met peper en zout.
  • Doe de groenten puree in een ovenschotel. Leg er de porties zalm op en bedek met aardappelpuree.
  • Bestrooi met de geraspte gruyère kaas en verdeel er 1 eetlepel boter in nootjes over. Zet in een op 180°C voorverwarmde oven gedurende 15minuten.