Ingrediënten (± 4 personen):
- 4 porties Atlantische zalm (evt diepvries)
- 3 wortelen
- 1 bussel raapjes
- 2 stengels prei
- 800gram aardappelen
- 100 gram geraspte gruyère
- 2,5dl melk
- 2 eieren
- 2 eetlepels boter
- 1 blokje visbouillon
- 1 mespuntje nootmuskaat
- Peper en zout
Bereidingswijze (± 20min. + 15min. in de oven):
- Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook gaar gedurende 20 minuten en giet af
- Snij de prei, de wortelen en raapjes in schijfjes en kook samen gaar gedurende 20minuten
- Breng water aan de kook in een kookpot met het bouillonblokje en laat de diepgevroren porties zalm gedurende 10 minuten gaar worden indien deze diepgevroren zijn. Giet af.
- Neem 1 ei en scheid het eiwit van het eigeel.
- Pureer de aardappelen en roer er 2 dl melk, het eigeel en 1 eetlepel boter door. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
- Kleine kinderen: Giet de groenten af en meng er 1 ei en ½ dl melk onder. Mix tot een gladde massa en kruid met peper en zout.
- Doe de groenten puree in een ovenschotel. Leg er de porties zalm op en bedek met aardappelpuree.
- Bestrooi met de geraspte gruyère kaas en verdeel er 1 eetlepel boter in nootjes over. Zet in een op 180°C voorverwarmde oven gedurende 15minuten.