Oven baked carrot havermout met extra eiwit

Ingrediënten:

  • Havervlokken 50g 
  • Dadels/rozijnen/cranberries 10g 
  • Bakpoeder 1 koffielepel
  • Whey eiwitpoeder vanille 10 g
  • Snuifje zout
  • Kaneel 1 koffielepel
  • (soja)melk, halfvol 150 ml
  • Wortel ½ stuk
  • Appel ½ stuk
  • Notenpasta 1 eetlepel

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 175°.
  • Voeg alle droge ingrediënten (havermout, eiwitpoeder, bakpoeder, gedroogde vruchten, kaneel en zout) samen in een kom en meng goed door elkaar.
  • Rasp de wortel en de appel.
  • Meng de melk, geraspte wortel en appel bij de droge ingrediënten.
  • Giet het mengsel in een ovengeschikte schaal.
  • Plaats de schaal gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de schaal uit de oven en serveer.
  • Besprenkel met een eetlepel palmolievrije notenpasta naar keuze.

TIP: vervang de notenpasta door een eetlepel gemengde zaden en pitten en voeg toe bij de droge ingrediënten bij stap 2.