Oreo eiwitball

Ingrediënten:

  • 200 g pompoen
  • 100 g caseïne-eiwit
  • 70 g kokosmeel
  • 24 g (zwart) cacaopoeder
  • 150 ml ongezoete amandelmelk

Bereidingswijze:

  • Breng een kleine hoeveelheid water aan de kook.
  • Bereid ondertussen de pompoen voor en snij in stukjes. 
  • Laat vervolgens de pompoen doorkoken gedurende 10 tot 25 minuten.
  • Doe ondertussen het eiwitpoeder, de kokosbloem en cacaopoeder in een kom en meng.
  • Giet de pompoen af wanneer deze gaar is en laat afkoelen.
  • Mix de pompoen tot een puree en voeg vervolgens samen met de amandelmelk bij de droge ingrediënten. Meng alles tot een deeg.
  • Begin met balletjes te vormen uit het deeg. Probeer de grootte aan te passen zodat er 22 balletjes kunnen bekomen worden.
  • Leg ze vervolgens op een bakplaat met bakpapier en plaats deze in de koelkast voor minimum een uur of overnacht.
  • Wanneer ze klaar zijn kunnen ze overgebracht worden in een luchtdichte bewaardoos.

Voedingswaarde: