Muffins met ricotta en amandelen

Ingrediënten (± 18 muffins):

  • 1 citroen
  • 175 gram ricotta
  • 100 gram boter
  • 1 ei
  • 250 gram zelfrijzende bloem
  • 200 gram suiker
  • ½ eetlepel bakpoeder
  • Enkele druppels amandelaroma
  • 2 eetlepels amandelschilfers

Bereidingswijze (15min. + 20min. in de oven):

  • Rasp de schil van de citroen en doe dit gedurende 1 minuut in kokend water. Pers de citroen uit.
  • Zeef de bloem samen met het bakpoeder.
  • Klop de boter samen met de suiker tot een luchtig geheel.
  • Klop er de ricotta onder en voeg het citroensap, de geraspte citroenschil en het ei toe. Breng op smaak met enkele druppels amandelaroma.
  • Roer er beetje bij beetje de bloem onder en meng tot een gladde, luchtige massa.
  • Vul individuele muffinvormpjes voor ¾ met het deel en bestrooi met de amandelschilfers.
  • Plaats ze op een bakplaat en zet ±20min. in een op 180°C voorverwarmde oven.
  • Laat afkoelen en serveer.