Ingrediënten (± 18 muffins):
- 1 citroen
- 175 gram ricotta
- 100 gram boter
- 1 ei
- 250 gram zelfrijzende bloem
- 200 gram suiker
- ½ eetlepel bakpoeder
- Enkele druppels amandelaroma
- 2 eetlepels amandelschilfers
Bereidingswijze (15min. + 20min. in de oven):
- Rasp de schil van de citroen en doe dit gedurende 1 minuut in kokend water. Pers de citroen uit.
- Zeef de bloem samen met het bakpoeder.
- Klop de boter samen met de suiker tot een luchtig geheel.
- Klop er de ricotta onder en voeg het citroensap, de geraspte citroenschil en het ei toe. Breng op smaak met enkele druppels amandelaroma.
- Roer er beetje bij beetje de bloem onder en meng tot een gladde, luchtige massa.
- Vul individuele muffinvormpjes voor ¾ met het deel en bestrooi met de amandelschilfers.
- Plaats ze op een bakplaat en zet ±20min. in een op 180°C voorverwarmde oven.
- Laat afkoelen en serveer.