Muffins met banaan en chocolade

Ingrediënten:

  • 3 middelgrote rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1 tl. Vanille-extract
  • 100 g amandelmeel
  • 150 g volkoren meel
  • 40 g pure/fondant chocolade >70% cacao
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • Snuifje zout

Bereidingswijze:

  • Prak de bananen tot een papje. Voeg de eieren een voor een, samen met het vanille-extract toe.
  • Voeg het amandelmeel, volkoren meel, fondant chocolade, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen
  • Vul de muffintray of cupcakevormpjes met het beslag.
  • Bak de bananenbrood muffins ongeveer 20 minuten op 180°C gaar.

Bewaartip:

Bewaar de muffins afgedekt, 2-3 dagen in de koelkast of 3 maanden in de vriezer.