Marsepeinletters met natuurlijke ingrediënten

Ingrediënten:

  • 320g witte amandelen (bv. bij Allnuts, je krijgt er 10% korting bij elke bestelling bij het gebruik van de code tomVDB2017)
  • 120 ml honing
  • 1 el speculaaskruiden (ca. 10 g)
  • Optioneel: 50 g pure chocolade >70% cacao of 2 eetlepels cacaopoeder  (liefst ongesuikerd, bv. dat van Purasana)

Bereidingswijze:

  • Combineer de amandelen, honing en speculaaskruiden in een keukenmachine en maal tot een dikke, kneedbare bal marsepein. Dit kan een aantal minuten duren.
  • Verdeel de marsepein in 4 stukken en kneed hier letters van. Leg iedere letter op een stuk bakpapier.
  • Optioneel: smelt de chocolade au bain-marie en druppel dit over de letters.
  • Laat de letters met chocolade uitharden in de koelkast voor het serveren.

Voedingswaarde:

HoeveelheidEn (kcal)KH (g)suiker (g)Vezels (g)Eiwit (g)Vetten (g)VV (g)EOV (g)MOV (g)
Geheel zonder chocolade222915410633711621210339
Geheel met chocolade252117211839751842511039
Letter zonder chocolade (110 g)55739268184032610
Letter met chocolade (123 g)630432910194662710

Tip: Je kan ook zelf speculaaskruiden maken: 8 el kaneel, 2 el nootmuskaat, 2 el kruidnagel, 1 el gember, 2 tl foelie en 2 tl kardemon mengen.