Ingrediënten:
- 320g witte amandelen (bv. bij Allnuts, je krijgt er 10% korting bij elke bestelling bij het gebruik van de code tomVDB2017)
- 120 ml honing
- 1 el speculaaskruiden (ca. 10 g)
- Optioneel: 50 g pure chocolade >70% cacao of 2 eetlepels cacaopoeder (liefst ongesuikerd, bv. dat van Purasana)
Bereidingswijze:
- Combineer de amandelen, honing en speculaaskruiden in een keukenmachine en maal tot een dikke, kneedbare bal marsepein. Dit kan een aantal minuten duren.
- Verdeel de marsepein in 4 stukken en kneed hier letters van. Leg iedere letter op een stuk bakpapier.
- Optioneel: smelt de chocolade au bain-marie en druppel dit over de letters.
- Laat de letters met chocolade uitharden in de koelkast voor het serveren.
Voedingswaarde:
Hoeveelheid | En (kcal) | KH (g) | suiker (g) | Vezels (g) | Eiwit (g) | Vetten (g) | VV (g) | EOV (g) | MOV (g) |
Geheel zonder chocolade | 2229 | 154 | 106 | 33 | 71 | 162 | 12 | 103 | 39 |
Geheel met chocolade | 2521 | 172 | 118 | 39 | 75 | 184 | 25 | 110 | 39 |
Letter zonder chocolade (110 g) | 557 | 39 | 26 | 8 | 18 | 40 | 3 | 26 | 10 |
Letter met chocolade (123 g) | 630 | 43 | 29 | 10 | 19 | 46 | 6 | 27 | 10 |
Tip: Je kan ook zelf speculaaskruiden maken: 8 el kaneel, 2 el nootmuskaat, 2 el kruidnagel, 1 el gember, 2 tl foelie en 2 tl kardemon mengen.