Aantal personen: 5
Ingrediënten:
- 4,5 dl water
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 glas witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- Tijm
- 3 wortels
- 4 kippenfilets
- 1 prei
- 2 el maïzena
- 3 el zure room, light
- 1 volle tl mosterd
- 1 el peterselie
- 3 vellen filodeeg
- 1 el koolzaadolie
- Peper
Bereidingswijze:
- Doe het water, bouillonblokje en witte wijn in een pot en zet op het vuur. Snijd de knoflook in fijne stukjes. Snijd de wortel en prei in dunne schijven. Voeg de knoflook, wortel en tijm toe en laat 3min koken. Kruid de kipfilet langs beide kanten en leg in de bouillon. Kook mee voor 5 min met de pan gesloten. Voeg de prei toe, sluit de pan opnieuw en kook mee voor 10min. Zet het vuur af, maar laat de kip voor 15 min verder garen in de bouillon. Zeef de bouillon en zorg dat je 5 dl apart hebt.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe de groenten en kip in een taartvorm en haal de takjes tijm er uit. - Doe de bouillon in een verse pan en zet op het vuur. Los de maïzena op in 2 el water. Voeg de maïzena toe aan de bouillon om in te dikken. Roer constant tot hij bindt. Haal van het vuur en voeg de zure room, mosterd en peterselie toe.
- Prak de kip in stukjes en schenk de bouillonsaus erover. Roer alles door elkaar.
- Stapel het filodeeg op de vulling en bestrijk met de koolzaadolie. Verfrommel het deeg wat, zodat het niet helemaal plat ligt. Doe er wat peper bovenop en bak in de oven voor 20-25 min.