Ingrediënten (± 4 personen):
- 1 dubbele kippenborstfilet
- ½ komkommer
- 1 ei
- 250 gram rijst
- 150 gram maïs (blik)
- 1 gegrilde paprika
- 2 eetlepels gepelde pistachenoten
- 1 eetlepel bloem
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels vinaigrette naar keuze
- Peper en zout
Bereidingswijze (± 15min.):
- Snij de kipfilet in reepjes
- Hak de pistachenoten fijn
- Snij ½ komkommer en de paprika in blokjes van ½ cm
- Kook de rijst gaar, giet af en laat afkoelen
- Rol de kippenreepjes door de bloem en vervolgens door het losgeklopte ei en de pistachenoten
- Bak de kippenreepjes in olijfolie. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.
- Meng de rijst met de komkommer, de paprika, de uitgelekte maïs en de kippenreepjes
- Meng er de vinaigrette onder, net voor het meegenomen wordt of hou het in een potje apart en meng het er vlak voor de maaltijd onder