Kiplekkere rijstsalade

Ingrediënten (± 4 personen):

  • 1 dubbele kippenborstfilet
  • ½ komkommer
  • 1 ei
  • 250 gram rijst
  • 150 gram maïs (blik)
  • 1 gegrilde paprika
  • 2 eetlepels gepelde pistachenoten
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels vinaigrette naar keuze
  • Peper en zout

Bereidingswijze (± 15min.):

  • Snij de kipfilet in reepjes
  • Hak de pistachenoten fijn
  • Snij ½ komkommer en de paprika in blokjes van ½ cm
  • Kook de rijst gaar, giet af en laat afkoelen
  • Rol de kippenreepjes door de bloem en vervolgens door het losgeklopte ei en de pistachenoten
  • Bak de kippenreepjes in olijfolie. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.
  • Meng de rijst met de komkommer, de paprika, de uitgelekte maïs en de kippenreepjes
  • Meng er de vinaigrette onder, net voor het meegenomen wordt of hou het in een potje apart en meng het er vlak voor de maaltijd onder